Čištění Bystřičky-2007.
Zpráva pro ty, kteří se zúčastnili i pro ty, co opět nepřišli.
                                                                                                                                                          
Minulou sobotu se již potřetí  podařilo zorganizovat tuto trochu,,donkichotskou´´akci. V nádherném počasí se asi čtyřicítka lidí pokusila odstranit nepořádek tentokrát z úseku mezi vlakovou zastávkou a splavem v Burku. Nejrůznější odpad(jako tradičně-igelit, pet láhve, koberce atd…) zaplnil dvě vlečky. Jak jsme už trochu předvídali, největší skládky se nacházely na břehu řeky v prostoru za chatami naproti cesty ke ,,konírně´´, kde jako loni proběhla vcelku neúčinná debata s člověkem, který se vyhazováním domovního odpadu k řece brání proti velké vodě a potom zezadu za bytovkami napravo při cestě na Lošov. Čerstvě vychozené cestičky k místům, kde v pro nás nepochopitelném myšlenkovém zkratu končí odpad, který je bez problémů možné odnést do kontejnerů nebo na sběrné místo svědčily o tom, že takto bezohledných občanů je stále dost, a že lhostejnost nás ostatních jim v tom umožňuje pokračovat.                                                                                                                       
Jinak bylo skvělé sledovat, jak pečlivě si lidé, kteří nejsou nikde organizovaní a přišli zcela dobrovolně, vedou při čištění toku i obou břehů. Opět před nimi smekáme a děkujeme, že nás v tom nenechali. Letos jsme jim to trochu ztížili příliš pozdní svačinou, za což se dodatečně omlouváme. Velký dík patří také našemu MÚ a jmenovitě Karlovi Daliborovi, který se svým ,,hydrotraktorem´´ patří již k nestorům akce.                                                                
Pokud jste dočetli až sem a přemýšlíte o tom, že už příští rok budete muset přijít, můžeme vás potěšit, protože příští ročník bude. Rozhodli jsme se oba úseky řeky střídat, takže začneme opět u Bystrovan a plánujeme pro účastníky malé upomínkové překvapení.                           
Bude-li čištění napřesrok stejně úspěšné jako letos věřte, že celá akce smysl má a už teď se na ni těšíme.                                                                                                                        
Je to pořád na VÁS.                                                      Václav Břeha
                                                                                      Martin Šípek